zondag 5 juli 2009

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN BIBLIOTHEEK OMMOORDVan maandag 13 juli tot en met zaterdag 22 augustus 2009 zijn de openingstijden van een aantal bibliotheken en de Bibliobus aangepast. Sommige bibliotheken zijn in de zomer helemaal gesloten. Deze maatregel past in het uitgangspunt van Bibliotheek Rotterdam om haar diensten aan te bieden op die momenten en plaatsen die aansluiten bij de wensen van de grootste groep klanten. Bibliotheek Rotterdam treft verschillende voorzieningen om de dienstverlening in de genoemde periode op peil te houden.

Bibliotheek Ommoord is van maandag 3 augustus t/m zaterdag 22 augustus gesloten. Klanten kunnen dan naar Bibliotheek Alexanderpolder en Bibliotheek Nesselande.

De gekozen periode is niet zomaar vastgesteld. Uit bezoekerscijfers van voorgaande jaren weet Bibliotheek Rotterdam op welke momenten het erg rustig is in de verschillende vestigingen.
De zomervakantie is zo’n moment. Door het sluiten van vestigingen af te stemmen per deelgemeente blijft de dienstverlening toch zo veel mogelijk op peil.

De website van Bibliotheek Rotterdam biedt een goed alternatief voor leden die op zoek zijn naar een specifiek boek. Op de website van de bibliotheek kunnen zij dit boek opzoeken en het exemplaar van hun keuze via Mijn Bibliotheek digitaal reserveren en ophalen in een vestiging die wel open is.

Klanten die vóór de genoemde periode boeken lenen, ondervinden geen nadelige gevolgen van sluiting. Zo tellen de dagen dat een bibliotheekvestiging gesloten is niet mee in de uitleentermijn van boeken. Ook is de algemene uitleentermijn zoals ieder jaar in vakantietijd verlengd.

Ook de Centrale Bibliotheek heeft aangepaste openingstijden. De Centrale Discotheek, Uitburo Rotterdam en Rotterdampaswinkel hebben geen aangepaste openingstijden. De klantenservice van de Centrale Bibliotheek is tijdens de zomerperiode gewoon beschikbaar en kan zoeken naar een oplossing voor eventuele problemen.

Geen opmerkingen: