dinsdag 18 november 2008

LEZING IN BIBLIOTHEEK OMMOORDEen familielid met schizofrenie?

Het Gezondheidsinformatiepunt organiseert, samen met Context, centrum voor GGZ preventie, op maandag 17 november om 20.00 uur een interactieve lezing voor familieleden van mensen met schizofrenie.

Schizofrenie heeft een verwoestende invloed op het leven van mensen. Niet allen bij degenen die deze ziekte heeft. Ook op het leven van hun familieleden en andere direct betrokkenen. U als ouder, broer, zus, partner of vriend bent vaak een belangrijk steun voor degene met schizofrenie. Maar u heeft ongetwijfeld ook veel zorgen en vragen. Vragen als: ‘hoe kan ik het beste omgaan met mijn zieke familielid’ of ‘hoe moet het verder in de toekomst’? Soms kunt u deze zorgen delen met anderen; vrienden of hulpverleners. Maar wij horen ook regelmatig van familieleden dat zij zich er alleen voor voelen staan. Dan kan de zorg zwaar vallen.

Tijdens de voorlichting vertelt een psychiater van de Bavo-Europoort groep wat schizofrenie is, wat de oorzaken zijn en hoe de behandeling eruit ziet. Een ervaringsdeskundig familielid vertelt op welke manier zij ondersteuning heeft gezocht en gevonden. Mevr. Smedts, preventiewerker bij Context vertelt welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn voor u als familielid. Het programma is interactief, er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere familieleden.
De voorlichting is in het Gezondheidsinformatiepunt van Bibliotheek Ommoord Briandplaats 21 Rotterdam. Tijd: 20.00 tot 22.00 uur. Toegang is gratis

Aanmelden bij de klantenservice van de bibliotheek
Telefonisch 010 4216631 Of via e- mail
c.vleghaar@bibliotheek.rotterdam.nl

Meer informatie bij:
info@context-ggzpreventie.nl of bellen met Context; centrum voor GGZ preventie, 010-49 33 555 en vragen naar Maria Smedts.

>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: