dinsdag 18 november 2008

LOGEERHUIS DE BURENIn Rotterdam gaat een nieuw project van start op initiatief van de Stichting voor Kerkelijk Sociale Arbeid (KSA) en de Johanniter Orde in Nederland. De officiële opening van het project “De Buren” staat gepland voor het voorjaar van 2009.

Het is voor gasten van wie de behandelend arts in het ziekenhuis zegt: “U kunt naar huis, mits er regelmatig iemand langs komt om te kijken hoe het met u gaat en eventueel wat hulp biedt.” Het project is bedoeld voor mensen die niet of nauwelijks over een sociaal netwerk beschikken. Dat netwerk dat nodig is als je tijdelijk bent uitgeschakeld door persoonlijk letsel of als je herstellende bent van bijv. een operatie.

Heeft men thuis die hulp en ondersteuning niet, dan is er het huis van De Buren: een woning waar men maximaal zes weken samen met drie andere gasten kan verblijven. Het uiteindelijke doel van het verblijf is: weer terug naar huis. De opvang wordt verzorgd door vrijwilligers. Ze helpen met huishoudelijke klusjes en doen boodschappen. Ze zijn in staat een positief leefklimaat te creëren. Persoonlijke verzorging of verpleging behoort niet tot de taken. De vrijwilligers worden professioneel getraind en ondersteund door een vaste coördinator van KSA.

Voor het logeerhuis 'De Buren' wordt nu al gezocht naar gemotiveerde vrijwilligers. Meer informatie is krijgen bij Mia Bronder, telefoon 010-466.67.22 of per mail mia.bronder@ksa.nl

Meer informatie vindt u op
www.stichtingksa.nl
>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: