dinsdag 18 november 2008

SINT NICOLAAS IN DE ROMEYNSHOFSint Nicolaas zat wat somber voor zicht te staren in zijn Spaanse paleis. Eigenlijk had hij helemaal niet zo veel zin om dit jaar waar naar dat kouwe Nederland af te reizen.

Er waren het afgelopen jaar zoveel dingen gebeurt, dat hij alleen er al moe van werd als hij er over zat na te denken.

Z’n oude hoofdpiet Martino had hem vertelde dat hij nu ook wel eens recht had om met pensioen te gaan en gelijk waren er die leerling-pieten die met allerlei nieuwe idee├źn waren gekomen. Ze vonden dat Sint Nicolaas maar eens met z’n tijd mee moest gaan

Toen kwam Pietje precies, die ook al tegen de herverdeling van de hoofdpiettaken had opgekeken, met het grandioze idee om van de moderne techniek van 2008 gebruik te maken en de streepjescode te introduceren.
Gemak dient de mens, nietwaar? Ook al was het in het begin wel wat onwennig, het scheelde toch heel veel tijd. Al snel liepen alle Pieten in het rond met een scanner en was iedereen druk bezig om zich het gebruik van de streepjescode eigen te maken.

Nou waren er natuurlijk pieten die dat nieuwe speelgoed een grandioze uitvinding vonden maar andere pieten vertrouwde de streepjescode toch niet helemaal en controleerde voor de zekerheid toch maar de dozen en zakken of er wel het juiste artikel in zat wat de scanner aangaf.
Er waren ook pieten bij die in het gebruik van de streepjescode erg ver gingen. Zo kun je natuurlijk ieder suikerbeest en elke pepernoot van een eigen code voorzien maar of dat nou echt handig is?
Ook kun je elk liedje in de PC van de muziekpiet van een streepjescode voorzien zodat altijd het juiste liedje gestart zal worden.
De Pietenpakken gingen niet eerder naar de stomerij voordat ze keurig voorzien waren van de juiste streepjescode zodat je met de scanner kon zien welk pak voor welke piet was…………

Hoe gaat dat aflopen?
Alle kinderen uit Ommoord kunnen dit zelf komen meebeleven op zaterdag 22 november om 14.00 uur in de Romeynshof

Gratis toegangskaarten voor dit geweldige Sint Nicolaasfeest zijn verkrijgbaar vanaf 14 november aan de bar van de wijkaccommodatie Romeynshof. Het aantal plaatsen is beperkt dus OP = OP.

>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: