dinsdag 18 november 2008

OMMOORD IN DIALOOG
Smaken verschillen maar er over praten smaakt naar meer! Afgelopen weekend gingen meer dan 60 Ommoorders met elkaar een dialoog aan op scholen en in de Viersprong.

De dialogen waren weer verrassend. In groepsgesprekken maakte de deelnemers kennis met elkaars smaak. Wie ben je en wat is je smaak? Geen gemakkelijke openingsvraag maar wel een leuke vraag. De antwoorden waren opmerkelijk; van smaken in de keuken naar smaken op het gebied van muziek, toneelstukken, museums ging het naar het oplossen van wereldvraagstukken. Wat doen we met het probleem van te weinig voedsel op deze wereld, en de oorlogen en vrede. En vervolgens weer terug naar een recept van iemands Oma in Iran. Welke smaak zou je willen introduceren in Rotterdam. Ook hier weer zeer verrassende idee├źn in de ene groep werd wat afgelachen in een andere groep was de stemming ingetogen. Over een ding was iedereen het eens, het was een heel boeiende ervaring zo’n Dag van de Dialoog.

De dag van de Dialoog in Ommoord werd georganiseerd door de Basisscholen, Centrum voor Educatieve Dienstverlening, Stichting Buurtwerk Alexander, BOO, werkgroep Kleurrijk Ommoord en het opbouwwerk.
>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: