dinsdag 18 november 2008

ROTTERDAM IS VELE DORPEN


Overgenomen uit 'de Dorpspomp'

Presentatie Historisch Ommoord
De werkgroep ,, Ommoordse Veld Open & Groen organiseerde een fotowedstrijd met als onderwerp uiteraard het Ommoordse Veld. In het voorprogramma van de prijsuitreiking op 27 september 2008 leverde de Historische Commissie een presentatie over het Ommoord voor de verstedelijking.

Terzijde:
Even ter zijde: voornoemde werkgroep werd 9 oktober jl. ,,Winnaar mooiste plekje van Prins Alexander”. Tijdens een bijeenkomst bij de deelgemeente over de Groenvisie Prins Alexander werd bekend gemaakt welk plekje de bewoners van Prins Alexander het mooist vinden. De meeste stemmen gingen naar het Ommoordse Veld. In het boekje, dat de Bewoners Vereniging Heide-Bes in het najaar 2009 uitgeeft ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan, speelt naast de historische Ommoordseweg het veld ook een belangrijke rol.

Lesbrief basisscholen Ommoord
In samenwerking met studenten van de Hogeschool Rotterdam wordt een lesbrief over de geschiedenis van Ommoord gemaakt. In eerste instantie voor de Fridtjof Nansen en in geval geslaagd bestemd voor alle Ommoordse basisscholen. En wie weet, als model te dienen voor andere wijken in de (deel-)gemeente. De start was 14 oktober 2008 in aanwezigheid journalist en fotograaf. De Historische Commissie deelt kennis en materiaal om het project mede mogelijk te maken en de studenten eveneens op weg te helpen de informatiebronnen en contactpersonen, onder meer bij gemeentearchief Rotterdam, te bereiken.

>>Ga naar website BOO.....

Geen opmerkingen: