zondag 27 april 2008

KONINGINNEDAG 2008


Het plein op de Hesseplaats bruist weer van de gezelligheid op 30 april.
Want op Koninginnedag 2008 is er weer ‘alle aandacht’ van 11-16 uur !!

Oranjestichting 'De Aandacht' werkt net als voorheen samen met de kerken van Open Hof, Stichting Buurtwerk Alexander (SBA) en Sportstimulering Rotterdam (S&R) en de dag wordt in ieder geval financieel ondersteund door Brasserie ‘de Verandering’, Vestia, Woonbron, SBA, S&R, Nieuwe Unie en Winkeliersvereniging Hesseplaats.

Wat is er allemaal te doen dit keer?
Stond deze dag voorheen met name in het kader van "Alle aandacht voor de jeugd", vanaf nu wordt er ook aan de oudere jeugd gedacht, te weten de 50+.

Maar allereerst noemen we natuurlijk de kindervrijmarkt, vanaf 10 uur, want die kan niet ontbreken op een Oranjefeest (max.85 plaatsen, vol=vol, aanmelden vooraf bij Cafetaria Hesseplaats).

Vanaf 11 uur barst het echt los met het Wilhelmus!, waarbij zij natuurlijk uit volle borst meezingen, en er een oranjebittertje voor de volwassenen is. Daarna zijn alle activiteiten officieel geopend.

Voor de creatieve kinderen is er het knutselen met als thema - hoe kan het anders in een waterstad als Rotterdam - scheepvaart, zoals bootjes maken van piepschuim (die ter plekke te water gelaten kunnen worden om hun zeevaardigheid te kunnen testen).
Ook kunnen ze zich laten schminken als zeerover of wat ze maar willen en zijn er spelletjes te doen voor de sportievelingen zoals sjoelen, blikkie gooi, spijkerpoepen en jongleren. Op het parkeerterrein is er een waar sportfestijn met de inmiddels bekende hindernisbaan en een groot springkussen. Wil je je liever even laten rijden, dan kan dat ook, want er is een pony die dat heel leuk vindt.

Voor de iets oudere jongeren parkeert de jongerenbus op het parkeerterrein en daarnaast kunnen ze zich vrijwillig op laten sluiten in de pannakooi voor een potje voetbal.

Nieuw dit jaar is de jeu de boules baan voor de echte oudere jongeren, de 50+.

Uiteraard is er dit jaar weer een podium, waar in ieder geval het Shanty koor “Betty Fols” (van 11.45 tot 12.15), en na ?? DJ Dynamite op zullen staan. De rest van het podium programma is nog even geheim.
Verder kun je tegen een kleine vergoeding een suikerspin laten draaien door de Wereld Jongeren Dag-jongeren, die ook hun zullen collecteren voor de betaling van hun reis naar het verre Sydney.

Zoals bij velen al bekend, moet voor de meeste activiteiten een strip betaald worden met de zogenaamde “spelletjesstrippenkaart”. Deze is te koop bij de infostand, en hiermee kun je ook 1x limonade en snoep krijgen.

De opbrengst van de dag (opbrengst spelletjesstrippenkaart, toiletgeld en de donaties) is dit jaar voor de inrichting van Pallierburght in Capelle a/d/ IJssel. De 1e paal werd eind 2007 geslagen. De Pallieterburght wil een plek bieden aan kinderen met een ernstige of chronische ziekte, die een beetje op thuis lijkt, waar ze de zorg krijgen die ze nodig hebben en waar hun ouders even hun zorgen kunnen delen (meer informatie op
www.pallieterhelpt.nl).

Om 16 uur komt deze heerlijke dag ten einde met een officiële overhandiging van de opbrengst aan Pallieter door Robert Krul en daarna kunnen de vrijmarktkinderen en de spelletjesmensen onder het luisteren naar het podium programma hun spulletjes weer opruimen en inpakken, zodat rond 17 uur het plein weer schoon is.

Oranjestichting 'De Aandacht' hoopt op deze manier weer een dag aan te bieden met een ouderwets dorpsplein gevoel.

Geen opmerkingen: