zondag 27 april 2008

VERTRAGING BOUW BINNENHOFTOREN


Het gonst de laatste maanden van geruchten in Ommoord met betrekking tot de bouw van Binnenhoftoren bij het winkelcentrum Binnenhof.

Geruchten zoals 'hij moet worden afgebroken' en 'er komen maar 12 verdiepingen in plaats van 20' doen de ronde.

Afgelopen week werd door de Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) een nieuwsbrief verspreid, waarvan wij de inhoud hieronder weergeven:

Planning van de bouw
Helaas loopt de bouw van de Binnenhoftoren verdere vertraging op. Nadat de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rotterdam eerst een extra controle heeft uitgevoerd naar de heipalen die de constructie van de hoogbouw moeten dragen, is er nu een controle gaande naar de stabiliteit van de prefab constructie. In plaats van voor traditionele bouw, is bij de bouw van de Binnenhoftoren gekozen voor het toepassen van geprefabriceerde onderdelen in de constructie. Dat heeft als belangrijk voordeel dat de constructie een constante kwaliteit krijgt. Voor Bouw- en Woningtoezicht is deze wijziging reden voor extra onderzoek naar de stabiliteit van de constructie. De grote bouwfouten in Amsterdam en Maastricht, waarbij respectievelijk een parkeergarage onvoldoende draagkracht bleek te hebben en een balkon van een appartementengebouw losraakte, zijn voor Bouw- en Woningtoezicht reden om extra zorgvuldig te werk te gaan. En zonder door Bouw- en Woningtoezicht goedgekeurde tekeningen kan de aannemer niet verder met de hoogbouw.
Overigens ligt de bouw niet helemaal stil. De werkzaamheden aan de onderbouw gaan gewoon door. De constructie van de parkeergarage is klaar en men is begonnen met het metselwerk van de begane grond.
Al met al is de verwachting dat we de appartementen halverwege 2009 opgeleverd kunnen worden.

Reactie BOO
Het is natuurlijk mooi dat de SOR optimistisch blijft met betrekking tot de oplevering, maar feit is wel dat de bouw sinds november 2007 zo goed als stil ligt. En voor de bewoners van de Max Planckplaats en Zernikeplaats moet dit geen pretje zijn. Maanden is er gewerkt om de parkeerplaats aan de MaxPlanckplaats op te knappen en ook de parkeerplaats aan de Joliotplaats is nauwelijks te gebruiken. Al met al geven al deze zaken behoorlijk wat overlast.

>>Ga naar website BOO....

Geen opmerkingen: