donderdag 1 mei 2008

KONINGINNEDAG 2008


Sinds enige maanden heeft Ommoord een echte Oranjevereniging, genaamd 'De Aandacht'


Al enige jaren werd er op het winkelcentrum Hesseplaats een koninginnedag georganiseerd, maar het ontbrak nog aan een groep mensen die als trekker wilde dienen.


Nadat de uitbater van het eetcafé, het buurtwerk Alexander en De Open Hof de krachten hadden gebundeld werd het mogelijk met behulp van een aanta; bewoners uit Ommoord een Oranjevereniging op te richten.


Koninginnedag 2008 was de eerste krachtproef voor de vereniging. En dat zij erin zijn geslaagd om een spetterend feest neer te zetten bleek wel uit bijna 75 voor de vrijmarkt die allemlaal bezet waren, maar ook het spetterend optreden van diverse bands, de luchtkussen voor de kinderen enz. Speciale aandacht was er dit jaar voor de 55+-ers door het aanleggen van een echte jeu de boules-baan.


De opbrengsten van deze dag worden gedoneerd aan de Stichting Pallierburght in Capelle a/d/ IJssel.

De 1e paal werd eind 2007 geslagen. De Pallieterburght wil een plek bieden aan kinderen met een ernstige of chronische ziekte, die een beetje op thuis lijkt, waar ze de zorg krijgen die ze nodig hebben en waar hun ouders even hun zorgen kunnen delen (meer informatie op http://www.pallieterhelpt.nl/).
Meer foto's zijn te vinden op de website van de Bewonersorganisatie Ommoord http://www.boo.nl/edwin/fotos/index.htm

Geen opmerkingen: